Land en locatie

Waar we nu staan

Op dit moment hebben we nog geen grond beschikbaar, maar een paar mogelijke locaties zijn in zicht. Om genoeg impact te maken op de natuurlijke omgeving, strekt Landgoed Overvloed zich uit over zo’n 20 tot 50 hectare. Idealiter is het land een mix van landbouwgrond, die we kunnen veranderen in een gezondere en natuurlijker omgeving, en aangrenzende bossen die we kunnen veranderen in een meer divers en eetbaar bos. Zo kunnen we helpen bij de ambitie van onze overheid om meer aangrenzende natuur te creëren in het hele land.

We zoeken deze grond in Nederland en richten we onze pijlen op landbouwgrond in Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel of net over de grens in Duitsland of België.

Om voldoende afnemers te verkrijgen voor onze producten en faciliteiten zou Landgoed Overvloed in de buurt moeten liggen van een of twee steden met zo’n 150.000 inwoners. Mensen die in die steden wonen, moeten het landgoed in minder dan 30 tot 45 minuten kunnen bereiken.

Het eerste jaar

Het eerste jaar zal in het teken staan ​​van het ontwerpen en inrichten van de grond en het terrein, het testen van gewassen binnen het systeem, het rotatiesysteem voor dieren, de accommodaties en het restaurant, de start van de camping en de eerste tiny houses en het uitvoeren van onze verkoop- en marketingstrategie. Ons doel is om de retreats en de verhuur van zes kleine huisjes in de vijfde maand te starten. Daarnaast zullen we proefdraaien voor het restaurant. Tegen het einde van het jaar zijn de Tiny houses, de ruimtes voor de healing, de spa, de winkel, het restaurant, de Silvopasture-planning en de tuin klaar.

En dan verder…

In het tweede jaar starten we volledig met de Stay en de Events, met een beperkt aantal workshops. De workshops zullen een aantal testfasen hebben met een paar try-outs. Healing sessies beginnen met ceremonies die door ons worden georganiseerd. Retreats in het tweede jaar worden georganiseerd door derden, die onze faciliteiten huren. Het idee is om in het tweede jaar een eigen basis op te bouwen zodat we in het derde jaar naar een interne organisatie kunnen gaan voor het healing- en retreatgedeelte. We zullen een eventmanager inhuren om de evenementen op te bouwen. Het restaurant gaat in het tweede jaar van start en we beginnen langzaam met de groentekratten. De winkel wordt geopend en al doende evalueren we voor het komende jaar.

Ons doel in het 2e jaar is om alle afzonderlijke activiteiten op te bouwen en aan te passen vanuit vallen en opstaan. Zodat we in het 3e jaar al onze takken vol kunnen inzetten.

De toekomst

Na 2024-25 zullen we onze eerste vleesproductie hebben. Ook gaan we de schoolactiviteiten uitbouwen: we starten met het aanbieden van langere cursussen en breiden onze workshoppakketten uit. Vanaf dit jaar neemt de eventmanager deel aan deze planning. Ook kunnen we een SKAL-certificaat aanvragen, een belangrijk keurmerk voor biologische voeding. In dit jaar gaan we van 40% naar 100% oogst van onze permacultuurtuin.

Wil je meer weten over onze plannen, neem dan gerust contact met ons op.